Legea pensiilor va fi anunțată joi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu s-au întâlnit astăzi la Parlament pentru a discuta despre forma finală a legii pensiilor.

Legea pensiilor va fi prezentată joi în Parlament şi va rămâne în dezbatere publică, până în data de 8 septembrie. Urmează apoi să fie vizată de către alte ministere, pentru ca în final să se transforme în proiect de lege al Guvernului. Președintele PSD, Liviu Dragnea spune că “această lege, va reașeza un sistem uriaș care a tot fost complicat de-a lungul anilor”.
Cât timp legea se va afla în dezbatere publică, toți cei care vor să își spună punctul de vedere referitor la proiect, vor putea să trimită mesaje la minister.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că vor exista discuţii cu organizaţiile de pensionari din toată România. Aceasta consideră  că este în interesul fiecărui pensionar ca legea să fie cât mai repede adoptată, pentru că urmează o perioadă de calcule pentru cinci milioane de pensii’’. Lia Olguţa Vasilescu a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea, iar vârsta de pensionare nu se va modifica.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole