Stare de secetă în Australia

Lipsa ploilor afectează regiuni întinse de pe continentul australian. Autoritățile au declarat stare de secetă în statul New South Wales situat pe coasta sud-estică a Australiei.

Cu o suprafață de 802.000 km pătrați reprezentând triplul teritoriului Marii Britanii, statul New South Wales este afectat în întregime de secetă. Aproape un sfert din întinderea sa  se află sub secetă intensă. Prezența ploilor în zonele vestice, nord-vestice și centrale a fost foarte redusă în ultima perioadă.
Ministrul pentru Industrii Primare, Niall Blair, și-a exprimat opinia față de situația actuală:

”Este greu… Nu este nicio persoană în acest stat care să nu spere la puţină ploaie pentru fermierii noştri şi pentru comunităţile regionale.”

New South Wales asigură aproximativ un sfert din producția agricolă a Australiei. Lipsa ploilor a cauzat pierderea recoltelor, fermierii neputând sa-și hrănească animalele. Agricultorii au primit ajutoare financiare din partea autorităților guvernamentale din New South Wales.
Starea de secetă a fost decretată și în statul vecin, Queensland, pe o suprafață de aproximativ 60% din teritoriul său. Absența precipitațiilor a fost semnalată în mai multe regiuni din Victoria și Australia de Sud. Guvernul federal a caracterizat această perioadă secetoasă ca fiind una dintre cele mai grave din ultimul secol.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole