Ziua porților deschise în Portul Militar Constanța

Zeci de nave și ambarcațiuni militare își vor aștepta sâmbătă, 11 august, vizitatorii în porturile Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea. Duminică va putea fi viziată flota din Galați. Pentru cele două zile, marinarii militari au pregătit programe interactive, cu jocuri și concursuri tradiționale marinărești, dar și multe alte surprize.

În Portul Militar Constanța, submarinul „Delfinul”, Nava-Școală „Mircea”, fregata „Regina Maria” și o navă purtătoare de rachete vor fi pregătite pentru a-și întâmpina vizitatorii. O altă surpriză o constituie posibilitatea de a vizita un dragor maritim, o navă maritimă hidrografică, un monitor fluvial precum și o navă purtătoare de artilerie, o corvetă, un dispozitiv mobil de lansare rachete, un elicopter Puma Naval și două remorchere multifuncționale.
Cu această ocazie, în incinta danei, vor fi pregătite expoziții de tehnică, armament și echipamente utilizate de specialiștii Centrului 39 Scafandri, Direcției Hidrografice Maritime, Regimentului 307 Infanterie Marină, Centrului 110 Comunicații și Informatică. De asemenea  vor fi organizate și standuri expoziționale ale instituțiilor de învățământ militar de marină și ale Muzeului Național al Marinei.
Fregata „Mărășești” va fi acostată pentru vizitare la Terminalul Pasagere. Accesul publicului în portul Constanța se face pe la Poarta 1 bis între orele 09:00-18:00.
Marinarii militari vor ajunge cu navele duminică, 12 august, la Galați, în zona Palatului Navigației.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole