„Informare acasă! Siguranţă în lume!”. Campanie inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pregăteşte a doua etapă a Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”.
”În continuarea demersurilor dedicate sprijinirii procesului de informare, reîntoarcere și reinserție socio-profesională a cetățenilor noștri, precum și pentru a pregăti în mod adecvat etapa a doua a Campaniei Naționale „INFORMARE Acasă! SIGURANȚĂ în lume!” (IASL) astăzi, 8 august a.c., a avut loc la sediul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) o nouă reuniune a Comitetului Interministerial care se ocupă de problematicile românilor de pretutindeni.
Agenda de discuții s-a axat pe rezultatele primei etape a campaniei IASL care a avut loc în perioada mai-iulie a.c., în toate cele 41 de județe ale țării și în municipiul București, și la care au participat aproximativ 20.000 de elevi, studenți, profesori, directori de școli și lideri de organizații studențești. În acest sens, s-au abordat teme de interes privind organizarea logistico-administrativă a celei de a doua etape a Campaniei, destinată adulților cu vârste cuprinse între 18-60 de ani, care sunt interesați să lucreze în afara granițelor țării.
Pentru o bună operativitate în teren, MRP va mobiliza publicul țintă prin intermediul sprijinului oferit de consiliile județene, primării și prefecturile din județe, astfel încât informațiile să ajungă la românii care iau în considerare posibilitatea de a lucra peste hotare.
În egală măsură, dincolo de informarea cetățenilor cu privire la pericolele muncii la negru sau ale abuzurilor de orice tip, Campania IASL își propune retenția și reîntoarcerea românilor în țară.
A doua etapă a Campaniei va debuta pe data de 20 august, iar în perioada următoare, MRP și partenerii Campaniei, reprezentanți în Comitetul Interministerial, vor lansa calendarul de activități și deplasări din fiecare județ”, se arată într-un comunicat al instituției.
 

Cele mai Accesate Articole