Primul deces cauzat de virusul West Nile

Virusul West Nile a făcut prima victimă în România. Un bărbat de 79 de ani din Galaţi a murit după ce a contactat virusul ucigaș care este transmis prin înțepătura de țânțar.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, virusul West Nile se transmite prin intermediul înțepăturilor de țânțari infestați. Un bărbat din Galați a decedat după ce a contactat acest virus. Gălățeanul suferea și de alte maladii cronice pe care infecția cu  West Nile le-a agravat. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că în perioada, 2 mai – 8 august, s-au înregistrat 23 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, 11dintre ele în ultima săptămână.
Specialiştii ne recomandă:

Să acoperim cu îmbrăcăminte o parte cât mai mare din suprafața corpului, evitând astfel expunerea la înțepăturile ţânţarilor.
Să utilizăm substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor.
Să împiedicăm pătrunderea ţânţarilor în casă folosind plase de protecţie la ferestrele locuințelor.
Să utilizăm insecticide în locuinţă sau în jurul acesteia.
Să asigurăm desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei.
Să îndepărtăm recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Virusul West Nile este un factor declanșator al unor afecțiuni seriose. Principala cale de transmitere în rândul oamenilor este înțepătura țânțarilor infestați. Oamenii dezvoltă simptome după 3-14 zile de la contactarea virusului.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole