Ecluza din Năvodari va fi modernizată

Comisia Europeană a anunțat că aproximativ 59 de milioane de euro din fondul de coeziune sunt investiţi în modernizarea ecluzelor de la canalele „Dunăre – Marea Neagră” şi „Midia Năvodari – Poarta Albă”. Aceste construcții leagă portul Constanţa de fluviul Dunărea.

Comisarul Corina Creţu a aprobat investiţii de 59 milioane euro pentru transportul fluvial din România. Acești bani vor fi folosiţi pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre – Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă.
Importanța canalelor este de nivel strategic, ele asigurând conexiunea portului Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.
Lucrările ce urmează a fi întreprinse  vor duce la un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătăţirea gradului de siguranţă a navigaţiei. Un alt aspect important câștigat odată cu aceste investiții îl reprezintă creşterea nivelului de protecţie a zonelor limitrofe în caz de inundaţii. Cele două canale de navigaţie fac parte din reţeaua transeuropeană de transport, secţiunea ce leagă fluviile Rin şi Dunărea. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole