Turiștii ignoră semnalele salvamarilor

Litoralul românesc, din nou sub avertismentul salvamarilor! Timp de câteva zile a fost arborat steagul roșu pentru cei care intră în apă. Cu toate acestea turiștii aleg să ignore avertismentul, iar zeci de oameni intră în mare și își pun viața în pericol!

De la începutul sezonului estival 42 de persoane au avut nevoie de ajutorul echipelor de salvare iar 14 dintre acestea și-au pierdut viața în apele Mării Negre. O mare parte  dintre ei și-au pus viața în pericol ignorând avertismentele salvamarilor. Pe mai multe plaje din nordul și sudul litoralului românesc a fost arborat steagul roșu timp de câteva zile. Salvamarii spun că unii turiști, deși sunt avertizați, sfidează și ignoră orice fel de semnal.
Conform regulamentelor, salvamarii nu pot interveni în forță pentru a scoate turiștii din apă, ei pot doar avertiza persoana în cauza că își pune viața în pericol. Până acum, zeci de persoane au fost scoase din apă, de către salvamari, iar unele dintre acestea au avut nevoie de ajutorul medicilor de la ambulanță.
Doar astăzi șapte persoane s-au aventurat în apele mării ignorând steagul roșu. Șase dintre acestea au fost salvate de către salvamari și ISU, o persoană este căutată și la această oră. Salvamarii avertizează că cei mai periculoși sunt curenții formați în adânc care pot creea probleme și unui înotător profesionist.
Steagul roșu interzice categoric scăldatul în mare, iar cel galben permite accesul în mare doar înotătorilor experimentați.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole