Pregătiri pentru Ziua Marinei

Au început repetițiile pentru Ziua Marinei Române! Miercuri, 15 august, vor fi prezenți la manifestări, mii de marinari militari, zeci de nave, numeroase aparate militare de zbor, personalități ale țării și mulți constănțeni și turiști aflați pe litoral.

20 de nave militare și peste 1500 de oameni sunt angrenați  în fiecare an în organizarea evenimentelor dedicate Zilei Marinei Române. Alături de bricul Mircea spectatorii vor avea ocazia să urmărească nava școală Palinuro, sosită deja în Portul Constanța. De asemenea, un velier din Ucraina, este așteptat să sosească la malul mării pentru a participa la această sărbătoare a românilor.
O premieră pentru anul acesta o reprezintă  navele străine din dispozitivul fix de pe mare, venite din țări precum Italia, Ucraina și SUA. Pe faleza din fața comandamentului flotei, alături de marinarii militari români, vor defila și militari străini.
De pe uscat, manevrele au fost urmărite cu mare atenție de către constănțeni ori turiști.
Autorităţile au anunţat că, începând de marți seară, în zona Portului Tomis şi a Cazinoului din Constanța se vor institui mai multe restricţii de circulație. Manifestările vor începe miercuri, în jurul orei 09.00 şi se vor încheia la ora 14.00.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole