Muzeul de Artă Populară Constanța continuă seria manifestărilor culturale

Muzeul de Artă Populară Constanța continuă seria manifestărilor culturale din acest sezon estival, sub genericul „Meșteșuguri tradiționale”. Timp de trei zile, aici se va desfășura evenimentul „Prelucrarea artistică a lemnului” care stă sub semnul Centenarului Marii Uniri.

După exemplul dat în luna iulie prin manifestarea „Olăritul, tradiție și contemporaneitate” care a atras sute de turiști și constănțeni dornici să vadă cum lutul prinde formă și culoare, acum Muzeul de Artă Populară Constanța vine cu o nouă inițiativă. În perioada 14-16 august reprezentanții muzeului organizează evenimentul „Prelucrarea artistică a lemnului”.
În cadrul evenimentului vor fi prezenți meșteri populari din Muntenia, Oltenia și Moldova.
Prin prezența la Constanța a acestor meșteri populari lemnari, Muzeul de Artă Populară și-a propus să arate continuitatea și evoluția acestui meșteșug și modul în care s-au perpetuat formele tradiționale și motivele decorative realizate prin crestături în lemn. În expoziția permanentă a Muzeului de Artă Populară se regăsesc o serie de obiecte din lemn, semn al măiestriei țăranului român, de la lada de zestre până la linguri, linguroaie, ploști, tipare de caș, căuce și măsuri pentru lapte. Tot aici, putem admira și obiecte folosite în ceremonialul de nuntă, roți de tors, fără a uita de ramele și „capacele“ icoanelor țărănești transilvănene pictate pe sticlă și de monumentalii stâlpi de pridvor din Maramureș.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole