Atac terorist la Londra

În această dimineață o mașină a intrat în barierele de protecție ale Parlamentului britanic. În urma incidentului mai multe persoane au fost rănite. Șoferul autovehicului a fost arestat, iar evenimentul este tratat ca fiind de natură teroristă.

Comandamentul de combatere a terorismului al Poliției Metropolitane londoneze investighează un incident petrecut în această dimineață. La ora locală 07:37, o mașină de culoare argintie a lovit mai mulți cicliști și pietoni, apoi s-a izbit de barierele din fața Parlamentului. Șoferul, un bărbat în vârsta de 30 de ani era singur în mașină, iar asupra lui nu au fost găsite arme. Tânărul a fost arestat sub acuzația de infracțiuni teroriste și dus în custodia poliției la o secție din sudul Londrei. În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite și transportate la spital.
Polițiștii au intervenit rapid la fața locului. Perimetrul a fost delimitat, iar stația de metrou și străzile din jur au fost temporar închise. Printre altele, incidentul este considerat a fi de natură teroristă deoarece, camerele de supraveghere din zonă arată cum mașina s-a îndreptat direct către pietoni. Martorii oculari au declarat același lucru.
Nu există informații care să sugereze că Londra ar fi vizată de noi atacuri. Poliția lucrează la identificarea suspectului și stabilirea motivelor  săvârșiri acestui act. Până la acest moment nu există alți suspecți care să aibă legătură cu incidentul.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole