Tragedie în Italia

O parte dintr-un pod rutier s-a prăbușit astăzi, pe o autostradă din apropierea orașului Genova. Mai multe persoane au fost prinse în autovehicule, sub dărâmături.

Pe o autostradă din apropierea orașului Genova, un viaductul înalt de aproximativ 100 de metri s-a prăbușit peste vehiculele care tranzitau zona. Filmările de la locul incidentului arată bucăți mari de dărâmături, sub porțiunea din mijlocul podului.
Mai multe echipaje de salvare s-au deplasat la fața locului. Până în acest moment nu se știe numarul persoanelor decedate, presa internațională anunță că sunt cel puțin 20 de morți. Cel mai probabil, cauza prăbușirii a fost proasta întreținere a infrastructurii precum și furtunile violente din această zi. Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada A10 parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri. Podul, construit în anii 1960, este cunoscut drept puntea Morandi. Porțiunea care lipsește acum are o lungime de câteva zeci de metri, situându-se deasupra râului Polcevera.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole