Caravana SMURD „Fii pregătit!”, pe Faleza Cazino din Constanța

Caravana SMURD „Fii pregătit!” se va află până pe 17 august, pe Faleza Cazino din Constanța.
Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.
Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.
Cursurile oferite includ prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
Departamentul pentru Situații de Urgență precizează că, în perioada 18-19 august, în Portul Turistic Mangalia. Persoanele sunt așteptate la ședințele de instruire desfășurate în centrul de pregătire, pentru a afla modul de comportare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.
Reamintim că în în zilele de 11 și 12 august, peste 120 de persoane au vizitat Centrul mobil de pregătire a populației, care a fost amplasat în Parcul Central din Năvodari, unde le-au fost prezentate principalele dezastre naturale care pot afecta țara noastră.
De asemenea, formatorii SMURD au prezentat cum se aplică principalele manevre salvatoare de viață, în cazul unor persoane inconștiente.

Cele mai Accesate Articole