Aretha Franklin a murit

Cântăreața americană Aretha Franklin s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani.​ În urmă cu două zile, familia anunța că artista este grav bolnavă și primește îngrijire paliativă.

„Regina muzicii soul” se afla alături de familie, în locuința sa din orașul american Detroit când i s-a făcut rău. Cântăreața a fost internată în stare gravă la spital. Anul trecut, artista a declarat că va renunța în curând la turnee, dar calendarul ei includea concerte cel puțin până în iunie anul acesta. Cel mai recent recital pe care l-a susținut Franklin a avut loc în noiembrie 2017, la gala anuală a Fundației anti-SIDA înființată de Elton John.
Informațiile despre starea de sănătate a Arethei Franklin circulă de mai mulți ani. Artista s-a luptat ani la rând cu dependența de alcool și tutun, iar în 2010 a fost diagnosticată cu cancer.
Aretha Franklin și-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său. Vedeta, s-a remarcat în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică și clară. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel și pop.
Stilul Arethei Franklin a influențat numeroase cântărețe, de la diva pop Mariah Carey la regretata Whitney Houston. În peste 50 de ani de carieră, superstarul soul a câștigat 20 premii Grammy, a vândut peste 75 de milioane de albume și a cântat la inaugurarea a trei președinți americani.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole