BAC 2018, sesiunea de toamnă

Încep examenele pentru a doua sesiune a bacalaureatului. După emoțiile concursului din vară, tinerii care nu au reușit să-l promoveze au o nouă șansă în luna august.

Luni, 20 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Sesiunea de toamnă debutează cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În următoarea zi este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Ultimele testări scrise vor avea loc în zilele de 22 august la proba obligatorie scrisă a profilului și 23 la proba profilului şi specializării, stabilită la alegere.
Urmează probele orale care vor începe cu limba română și se vor desfăşura pe 24 şi 27 august. În data de 28 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Între 29 și 30 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole