Un nou voiaj de instrucție pentru Bricul Mircea

Nava Școală ”Mircea” va pleca luni, 20 august în cel de-al doilea marș de instrucție. Timp de 31 de zile acesta va străbate 6 mări și două strâmtori. Peste 180 de marinari se vor întoarce acasă în luna septembrie.

Nava Școală ”Mircea” se pregătește pentru cel de-al doilea marș internațional de instrucție din acest an. După participarea la exercițiul naval demonstativ dedicat Zilei Marinei Române, velierul românesc va parasi luni Portul Militar Constanța. După o săptămână de navigat pe apele a șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale va acosta în Portul Durres din Albania. În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, velierul românesc va face escale și în porturile Split, din Croația și Souda din Grecia. Echipajul navei este format din 182 de membri, 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeţi şi 13 instructori germani. Acestui echipaj i se alătură încă 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina. Bricul Mircea se va întoarce acasă joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini.
Nava-şcoală este un velier clasa A tip bark cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Nava a fost construită în perioada 1938 – 1939 la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole