Bricul ”Mircea” a plecat într-un nou marș internațional de instrucție

Nava-Şcoală „Mircea”, ambasadorul onorific al Forțelor Navale Române pe mările și oceanele lumii, a plecat în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din anul 2018.
După participarea la exercițiul naval demonstrativ, dedicat sărbătoririi Zilei Marine Române, velierul românesc a părăsit astăzi,  20 august, la ora 10.00, Portul Militar Constanța și luând cap-compas Portul Durres din Albania, unde va acosta după o săptămâna de navigat pe apele a șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale.
În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, Nava-Școală „Mircea” va mai face escale și în porturile Split (Croația) și Souda (Grecia).
Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeți și 13 instructori germani, dar și 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina.
Nava-Școală „Mircea” se va întoarce acasă, în Portul Militar Constanța, joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români și străini.
Sursa: Comunicat Forțele Navale Române

Cele mai Accesate Articole