Kurban Bayram. Mesajul transmis de Primăria Năvodari musulmanilor din România

Comunitatea musulmană din România celebrează marți, 21 august 2018, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului.
Cu această ocazie, Primăria Năvodari transmite un mesaj musulmanilor din România.
”Vă urăm sărbători fericite! Sărbătorile reprezintă pentru toți un moment de bucurie, liniște și pace alături de cei dragi. Comunitatea musulmană din România celebrează marți, 21 august 2018, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului – Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca (Regatul Arabiei Saudite)”, se arată în mesaj.
Muftiatul Cultului Musulman din România arată că Sărbătoarea Sacrificiului amintește de gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii  faţă de divinitate.
Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului.
De Kurban Bayram,  se organizează o serie de sacrificii ritualice şi se oferă pachete care contin carne de kurban pentru familiile nevoiaşe.
 

Cele mai Accesate Articole