De astăzi, amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate în termen de 15 zile, nu doar 48 de ore

Sursa foto: Facebook MAI
Ministerul Afacerilor Interne anunță că începând cu data de 24 august 2018, amenzile pot fi plătite la jumătate din cuantum în termen de maximum 15 zile de la primirea procesului verbal, nu doar în 48 de ore, așa cum era până acum.
Măsura urmărește facilitarea achitării amenzilor contravenţionale prin constituirea unui cont unic de plată şi simplificarea procedurilor de urmărire a încasării amenzilor.
Potrivit legii, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal”.
”Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.
Și tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetățean și polițist!”, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.
 

Cele mai Accesate Articole