Proteste la Chișinău

Două manifestații de protest s-au desfășurat duminică în Piața Marii Adunării Naționale din centrul Chișinăului. Locuitori din Republica Moldova şi cetăţeni moldoveni din diaspora au participat la proteste.

Cetățenii care au luat parte la miting au protestat împotriva actualei guvernări, a invalidării alegerilor din Chişinău, precum şi împotriva sistemului de vot mixt. Protestele au avut loc în mai multe oraşe din Europa şi de peste ocean, la inițiativa diasporei.
Ziua protestului a fost presărată cu scandal. Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost ocupată mai întâi de o contramanifestaţie organizată de primarul din Orhei. Cele două manifestaţii erau divizate de câteva rânduri de carabinieri. După un marş pe străzile capitalei la mai multe instituţii ale statului, protestul ‘ACUM’ a revenit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, liderii săi anunţând că intenţionează să rămână peste noapte în Piață.
Cele două manifestații s-au desfășurat concomitent în Piața Marii Adunări Naționale și asta pentru că la primăria capitalei au fost depuse două cereri de organizare pentru acțiuni de protest separate, în centrul municipiului Chișinău. Reprezentanții Primăriei municipale au decis ca ambele proteste să aibă loc în același timp. Pentru această săptămână sunt anunțate din nou proteste.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole