Abramovic vrea să vândă Chelsea

Roman Abramovic vrea să vândă Chelsea după ce a finanțat clubul timp de 15 sezoane. Mișcările miliardarului rus sunt puse pe seama ultimelor sale aventuri din UK.

Patronul de la Chelsea, rusul Roman Abramovic vrea să vândă clubul pentru 2 miliarde de lire sterline. Miliardarul în vârstă de 51 de ani a refuzat deja o oferta, pe cea a lui Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie.
În 2003, rusul a cumpărat clubul londonez pentru 140 de milioane de lire sterline. Au urmat cinci titluri de campioană, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, o Ligă a Campionilor și un trofeu Europa League. Miliardarul, celebru pentru faptul că a schimbat antrenorii pe bandă rulantă, a plătit până acum 71 de milioane de euro doar pentru a scăpa de tehnicieni precum Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti sau Luiz Felipe Scolari.
Portarul spaniol Kepa Arrizabalaga, recent sosit în Londra de la Athletic Bilbao este cel mai scump transfer din istoria clubului şi în acelaşi timp cel mai scump portar transferat vreodată. Chelsea i-a activat clauza de reziliere care s-a ridicat la 80 de milioane de euro, după ce belgianul Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid. De asemenea, Alvaro Morata şi Fernando Torres completează podiumul celor mai scumpe transferuri realizate în era Abramovic.
Revista Forbes a plasat Chelsea pe locul șapte,  în topul celor mai valoroase cluburi din lume, cu o cota de 1,7 miliarde de euro.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole