Incendiu la un ansamblu de locuințe sociale din Cernavodă

Noapte albă pentru locatarii unui ansamblu de locuinţe sociale din Cernavodă. În doar câteva minute, un incendiu devastator s-a extins cu repeziciune şi a cuprins încăperile în care locuiau 15 familii. Oamenii au reuşit să iasă la timp din calea flăcărilor şi nimeni nu a fost rănit. O anchetă urmează să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia.

Pericolul venea din toate părțile, era risc de explozie iar flăcările aveau peste 10 m înălțime. 50 de persoane s-au autoevacuat după ce barăcile în care locuiesc, pe malul Dunării, la Cernavodă, au luat foc. În doar câteva minute flăcările s-au extins cu repeziciune cuprinzând acoperișurile.
Peste 40 de pompieri cu șapte autospeciale de stins incendii, atât din Constanța, cât și din județele Ialomița și Călărași au intervenit pentru lichidarea incendiului.  Au sărit în ajutor și angajații Centralei Nucleare din Cernavodă.
După șase ore, focul a fost stins iar în urma lui a rămas scrum. Autorităţile locale le-au oferit locatarilor cazare într-o sală de sport, dar soluția este una temporară.
O  echipa formată din pompieri, politişti, dar şi reprezentanţi ai primăriei va stabilii de la ce a pornit incendiul şi vor face ți o evaluare a pagubele.
Redactor: Cristina Niță
 

Cele mai Accesate Articole