O nouă sesiune de admitere

Ministerul Afacerilor Interne anunță o nouă sesiune de admitere pentru școlile de agenți sau subofițeri. Sesiunea va avea loc în perioada 10 – 21 ianuarie 2019 iar înscrierile se pot face până la data de 23 noiembrie 2018.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că persoanele interesate de cariera de polițist se pot înscrie deja pe unul dintre locurile disponibile la şcolile de agenţi sau subofițeri de poliţie. Înscrierile se pot face la sediul structurilor de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului pe raza căruia îşi are domiciliul candidatul. Pentru sesiunea de admitere 10-21 ianuarie 2019  sunt disponibile peste 2.800 de locuri.
Locurile sunt distribuite astfel:
Poliţia Română – 1600 locuri
Poliţia de Frontieră – 280 locuri
Jandarmerie – 700 locuri
Pompieri – 300 locuri.
Începând de anul acesta, proba de evaluare a performanţei fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ prevăzut cu 11 obstacole. MAI reaminteşte că nu mai este prevăzută limită de înălţime şi că la specializările Poliţie şi Frontieră nu mai este prevăzută limită maximă de vârstă. De asemenea, pentru Poliţie, Frontieră şi Jandarmerie candidaţii nu trebuie să aibă semne particulare sau tatuaje care nu se acoperă de vestimentaţie în ţinuta de vară. Prevederea nu este valabilă și pentru pompieri. În plus, media generală la purtare din timpul liceului trebuie să fie minim 9,00.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole