Timbru dedicat Simonei Halep

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale „Simona Halep, un campion de marcă”, pentru a recunoaște încă odată performanţele jucătoarei de tenis. Halep s-a declarat onorată de această emisiune care marchează succesul ei la Roland Garros.  

Pe 9 iunie în finala turneului de la Roland Garros, Simona Halep a învins-o pe americanca Sloane Stephens cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 câştigând astfel primul ei grand slam din carieră. Pentru a marca acest moment, Romfilatelia a lansat o serie de timbre poştale cu jucătoarea noastră. Timbrul emisiunii de mărci poştale reproduce o secvenţă din meci, iar coliţa dantelată ilustrează momentul ridicării triumfale a trofeului cucerit de Simona Halep. Românca s-a declarat extrem de încântată de această emisiune.
Deși practică tenisul de la vârsta de 4 ani, cariera Simonei Halep a cunoscut o ascensiune spectaculoasă abia în anul 2013. În acel an jucătoarea s-a aflat pe poziţia 11 în clasamentul WTA. De-a lungul activității sale sportive, până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018, Simona Halep a câștigat 17 turnee WTA la simplu.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole