O româncă, ministru al Sporturilor în Franța

Franța are ca ministru al Sporturilor o româncă. Roxana Mărăcineanu, prima franțuzoaică care a cucerit titlul de campioană mondială la natație, a fost numită marți în aceată funcție.

Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al Sporturilor în Franța. Anunțul a fost făcut de Palatul Elysee. Aceasta s-a născut la 7 mai 1975 în România. În vârstă de 43 de ani, românca o înlocuiește la conducerea acestui minister pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel. În urma numirii sale, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu a felicitat-o pe înotătoare, fostă vicecampioană olimpică la 200 de metri spate, din anul 2000 de la Sydney.
Bucuria acestei vești l-a determinat pe diplomatul român să noteze pe pagina sa de Facebook:

”Acum două luni o decoram la Ambasadă în cadrul Galei 100 pentru Centenar, dedicată românilor care au realizat lucruri deosebite in străinătate. Roxana Mărăcineanu este azi noul ministru al Sporturilor din Franța. Felicitări, Roxana ! O mare campioană, care declara recent într-un interviu că se simte `pe de-a întregul româncă și pe de-a întregul franceză!`”
”Mulțumesc președintelui republicii și prim-minitrului pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, mulțumesc Franței, acestei republici atât de primitoare pe care sunt bucuroasă să o pot servi astăzi. Nu poate exista o modalitate mai potrivită să ofer înapoi Franței ceea ce și ea mi-a oferit de la sosirea mea în 1984, la vârsta de 9 ani, din România. Părinții mei aveau, atunci, vârsta pe care eu o am azi, nu știau un cuvânt în franceză și nu cunoșteau pe nimeni aici. Le mulțumesc lor pentru că mi-au oferit șansa, mie și fratelui meu, să trăim liberi.”, a declarat Roxana Mărăcineanu

Fosta înotătoare este stabilită în Franța de la vârsta de 9 ani și are dublă cetățenie. După încheierea carierei sportive în anul 2004, Roxana Mărăcineanu a devenit consultant pentru Europe 1 și France Televisions. Funcția de ministru al Sporturilor nu constituie primul său pas în politică, ea fiind aleasă în anul 2010 consilier regional în Ile-de-France.
Redactor:

Cele mai Accesate Articole