Simona Halep va primi super-bonusul WTA

Liderul mondial Simona Halep va primi anul acesta super-bonusul din partea WTA. Aceasta va încasa premiul în bani după ce va participa la turneele de la Wuhan și Beijing.

Sportivele din top 10 care participă la toate turneele din Premier Mandatory și la cele din categoria Premier 5 primesc în fiecare an un bonus din partea WTA. Ba mai mult, dacă o jucătoare evoluează la toate cele 9 turnee, va primi și un super-bonus.
Românca Simona Halep va încasa în acest an super bonusul, după ce a confirmat prezența la turneele de la Wuhan și Beijing. Românca bifeaza astfel prezența la toate cele nouă turnee de tenis și devine eligibilă pentru a primi un premiu în valoare de aproximativ 1 milion de dolari.  Dacă jucătoarea va termina anul pe locul al doilea va primi un premiu în valoare de 700.000 de dolari, iar dacă se va clasa pe locul al treilea, va încasa 650.000 de dolari.
Deși practică tenisul de la vârsta de 4 ani, cariera Simonei Halep a cunoscut o ascensiune spectaculoasă abia în anul 2013. În acel an jucătoarea s-a aflat pe poziţia 11 în clasamentul WTA. De-a lungul activității sale sportive, până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018, Simona Halep a câștigat 17 turnee WTA la simplu.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole