Bugetarii vor primi și în 2019 vouchere de vacanță

Românii vor primi şi în 2019 vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. În acest an, oferirea tichetelor de vacanță bugetarilor a fost un adevarat succes pentru turismul românesc.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că s-a stabilit la nivelul Guvernului menţinerea în anul 2019 a voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei. Prim-ministrul a precizat în şedinţa de Guvern că iniţiativa a avut un succes peste aşteptări pentru turismul românesc. Numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea la Ministerul Turismului a crescut cu 15%.
Potrivit datelor furnizarte de Insitutul Național de Statistică, în primul semestru al acestui an numărul turiștilor a crescut cu 4,1 % în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În urmă cu două luni au existat  discuţii ca voucherele de vacanţă să fie eliminate de la 1 decembrie şi se propunea înlocuirea lor cu indemnizaţii de vacanţă. Executivul a revenit asupra dezbaterilor în acest sens şi a stabilit ca bugetarii să primească vouchere de vacanţă și în anul 2019.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole