Îmbolnăviri în avion

În timpul unei curse din Dubai spre Statele Unite ale Americi mai mulți pasageri aflați într-o aeronavă au semnalat stări de rău. Avionul a intrat în carantină iar mai multe persoane au fost transportate la spital.

Un incident ciudat a avut loc la bordul unui avion Airbus A380. În timpul unei curse, 100 de persoane au început să se simtă rău. Avionul care avea la bord 521 de pasageri a oprit cursa, iar la aterizare a fost întâmpinat de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor. A fost declarată stare de carantină, 10 persoane au fost transportate la spital, iar restul pasagerilor au fost lăsați să plece, după ce au fost consultați cu precizarea că dacă apar semne de boală în următoarele trei săptămâni să se prezinte la doctor.

”Avionul a fost dus la o locație departe de terminal astfel încât personalul medical al Centrul de Control și Prevenire a Bolilor să poată urca la bord pentru a evalua situația și să ofere asistență pasagerilor înainte ca aceștia să treacă prin vamă.”, a declarant Rick Cotton, director executive Autoritatea Portuara

Autoritățile așteaptă rezultatele analizelor, dar simptomele arată că este vorba despre gripă. Mai mulți pasageri se întorceau de la Mecca, oraș care se confruntă la acest moment cu o epidemie de gripă. Înainte de plecarea din Dubai au fost observate de către unii pasageri, mai multe persoane care prezentau semnele acestei boli și au fost lăsate să urce în avion.
La bord s-a aflat și cântărețul Vanilla Ice care a postat mesaje și imagini pe rețelele de socializare, atât din în timpul zborului, cât și de la aterizare, când toți pasagerii au fost consultați de către medici.
Casa Albă a anunţat că monitorizează situaţia, iar preşedintele Donald Trump este ţinut la curent pe măsură ce apar noi informaţii. Autoritățile au exclus posibilitatea unui atac terorist.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole