Scandalul vaccinării continuă

Ministerul Sănătății va depune astăzi plângere penală împotriva celor care au promovat și distribuit informații false potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente și riscante.

Românii au primit în cutiile poștale și pe rețelele de socializare pliante cu mesaje împotriva vaccinării transmise în numele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. Ministerul Sănătății, împreună cu cei doi parteneri, au răspuns făcând plângere penală împotriva celor responsabili de distribuirea acestor mesaje. Materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației.
Astfel de mesaje pun în pericol sănătatea copiilor, în condițiile în care, de la debutul epidemiei de rujeolă, 59 de copii au murit în România. Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare referitoare la eficiența vaccinurilor.

“Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică.”, a declarant Sorina Pintea, Ministrul Sănătății

Vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficiente, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume. UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt îngrijorate că la noi în ţară, rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95%. Cele două organisme internaţionale mai precizează că vor continua să colaboreze cu Ministerul Sănătăţii pentru a se asigura că părinţii primesc toate informaţiile şi înţeleg beneficiile vaccinurilor, precum şi riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole