Pesta porcină africană în China

Pesta porcină africană afectează și China. Organizația pentru Agricultură și Alimente a Națiunilor Unite estimează că răspândirea bolii în statele vecine teritoriului acestei țări este aproape o certitudine.

Debutul pestei porcine africane pe suprafața statului chinez a fost semnalat la începutul lunii august. Boala a fost confirmată în 18 ferme și abatoare din șase provincii, iar peste 1.000 de kilometri  despart multe dintre focarele depistate. Autoritățile chineze au interzis transportul animalelor vii în aceste regiuni. Măsura aplicată a iscat o serie de nemulțumiri comercianților. Producătorii de carne de porc au rămas cu animalele nevândute în timp ce stocurile din abatoare au fost epuizate. Pesta porcină africană va continua să se extindă în această țară, potrivit Organizației pentru Agricultură și Alimente a Națiunilor Unite.
Același organism consideră că epidemia se va propaga și în țările învecinate Chinei, calea de transmitere a bolii fiind transportul produselor care conțin carne de porc infectată.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole