Petromidia Năvodari, principalul pilon al Rompetrol Rafinare

Rompetrol Rafinare se află într-un proces de creștere, trend înregistrat în prima jumătate a anului 2018. Grupul este principalul contribuabil la bugetul de stat iar Petromidia Năvodari reprezintă cea mai importantă parte a acestui colos.

Cea mai mare și modernă unitate de profil românească din regiunea Mării Negre, rafinăria Petromidia Năvodari, a reușit să obțină în primul semestru al anului în curs un nivel de 3,1 milioane de materii prime procesate. Acest lucru reprezintă un record în cei aproape 40 de ani de existență. Rafinăria a atins în luna mai un nivel record de țiței procesat de 15.650 tone/zi, cantitatea de materie primă procesată ajungând la o medie pentru primul semestru de 17.054 tone/zi. Rafinăria a înregistrat o creștere constantă a materiei prime prelucrate zilnic, de la o medie de 10.800 tone în 2007 la 11.000 în anul 2012, respectiv 16.763 tone anul trecut. Rafinăria Petromidia a obținut în prima jumătate a anului în curs  2,42 milioane tone carburanți, din care peste 64% au fost diesel și cel special pentru aviație, jet.
În același timp, rafinăria Vega Ploiești a prelucrat o cantitate totală de 194 mii tone, în creștere cu 28% față de perioada similară din 2017. În luna mai, unitatea a consemnat un record istoric al materiilor procesate de 42 mii tone, precum și un record de 13 kt pentru producția de bitum.  Unitatea din Ploiești funcționează în sinergie perfectă cu rafinăria Petromidia, care îi asigură integral materiile prime/semifabricate necesare obținerii de produse speciale cu o valoare adaugată ridicată: bitum, solvenți și hexan.
Grupul KMG International a înregistrat în prima jumătate a acestui an rezultate financiare și operaționale excepționale, acestea fiind susținute în special de activitățile de rafinare și trading cu produse petroliere. Pe fondul unei creșteri cu 27% a cantităților de materii prime procesate și cu 80% a volumelor totale de produse comercializate în primul semestru, Grupul a obținut un rezultat operațional de 114,6 milioane USD, cu 60% peste cel atins în perioada similară a anului trecut. Pilonul principal al acestei creșteri semnificative îl reprezintă activitățile de rafinare și petrochimie desfășurate în cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari.

Cele mai Accesate Articole