Descinderi în Constanța

Descinderi în Municipiul Constanța. În urma a 7 percheziții domiciliare, polițiștii au reținut patru tineri, bănuiți de comiterea a 4 furturi din locuințe. Poliția municipiului Constanța a demarat o serie de activități specifice împotriva infractorilor care comit astfel de fapte. Până în prezent patru grupări infracționale au fost destructurate.

Polițiștii constănțeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Constanța. Descinderile au vizat persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt din locuință. Autorii au sustras la sfârșitul lunii iulie un telefon mobil și 150 de lei.
Cu ocazia extinderii cercetărilor și a unor percheziții efectuate, polițiștii constănțeni au documentat activitatea infracțională a tinerilor. Acestora li s-au probat comiterea altor 3 furturi din locuințe, fapte săvârșite în perioada  27 iulie–3 septembrie. Polițiștii au stabilit faptul că aceștia ar fi pătruns în locuințe prin forțarea și escaladarea ferestrelor. Persoanele în cauză au vârste cuprinse între 18 și 21 de ani și locuiesc în municipiul Constanța. Tineri au sustras mai multe bunuri de valoare, precum bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri și diverse sume de bani.
Până în prezent, prejudeciul total, de aproximativ 10.000 de lei a fost recuperat parțial. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au continuat cercetările în vederea documentarii întregii activități infracționale a persoanelor implicate în săvârșirea furturilor.
Inițial, polițiștii constănțeni i-au reținut pe cei patru tineri, pe bază de ordonanțe, pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de 13 septembrie, aceștia au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 zile. În activitate au fost angrenați polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2, 3, 4 și 5 Poliție și cei ai Secțiilor 1 și 2 Rurale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Constanța.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole