Recorduri mondiale românești

Ecoul realizărilor românești din domeniul medical și-a găsit recunoașterea la nivel planetar, fiind omologate ca recorduri mondiale. Certificarea cu acest statut a performanțelor respective a fost stabilită de Academia Recordurilor Mondiale.

Academia Recordurilor Mondiale a publicat în această săptămână pe site-ul său oficial mai multe succese notabile românești realizate în domeniul medical. Atribuirea rangului de record mondial a fost oferit Celei Mai Mari Parade ale Ambulanțelor, eveniment desfășurat la Alba Iulia în data de 28 iulie 2018. Un convoi de 45 de autospeciale a străbătut orașul într-un marș festiv, comemorând cei 112 ani de luptă contra-cronometru pentru salvarea de vieți omenești, sărbătoriți cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței.
Cea mai mare organizație care certifică recorduri mondiale a acordat acest statut meritoriu și altor performanțe românești. Amintim aici de  Institutul C.I. Parhon din București, în calitatea sa de Prim Institut de Endocrinologie din Lume care a fost înființat prin Decretul-Lege nr. 895 adoptat de Regele Mihai I la 8 noiembrie 1946. C.I. Parhon, fondatorul școlii românești de endocrinologie, figurează în evidențele Academiei Recordurilor Mondiale cu Primul Tratat Medical de Endocrinologie.
Lista recordurilor românești în domeniul medical mai include Prima disecție aortică complexă tratată endovascular, Cele mai multe operații neurologice, Cele mai multe operații pediatrice, dar și Primul Institut Geriatric din Lume atribuit Institutului Ana Aslan, fondat în 1952 de către  acest renumit medic român specialist în gerontologie.
Cartea Recordurilor a inclus în filele sale, în ultimii 12 ani, ”Luceafărul” poetului Mihai Eminescu, pentru cel mai lung poem de dragoste, dar și pe sportiva Nadia Comăneci, pentru primul 10 din istoria gimnasticii.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole