Sportivi americani înjunghiați

Doi baschebaliști de origine americană au fost înjunghiați în timp ce se aflau la o terasă din centrul municipiului Brăila. Cei doi sportivi au fost transportați la spital și operați de urgență. Unul dintre ei a fost transferat ulterior la un spital din Capitală.

Sportivii americani își petreceau timpul liber, împreună cu colegii de echipă, la o terasă din centrul Brăilei. La un moment dat cei doi au intrat într-un conflict spontan cu alte persoane. În timpul altercației baschebaliștii au fost înjunghiați cu un cuțit. La fața locului au fost chemați polițiștii care au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Unul dintre atacatori a fost deja identificat. Acesta este un cunoscut interlop recidivist din Brăila, închis în trecut pentru infracțiuni comise cu violență. Sportivii sunt internați la Terapie Intensivă, iar unul dintre ei se află în stare gravă, cu un plămân perforat.
Ambasada Statelor Unite la București a transmis că a luat la cunoștință de cazul celor doi baschebaliști americani și că urmărește îndeaproape incidentul. Primarul municipiul Brăila este de părere că imaginea orașului are de suferit în urma unor astfel de evenimente. El va purta o discuție cu conducerea clubului de baschet și cu jucătorii pentru a le fi alături în aceste momente.
”Astfel de incidente nu caracterizează municipiul Brăila, dar, din când în când, anumite persoane strică renumele oraşului cu astfel de fapte. Astfel de acţiuni trebuie să înceteze, iar aceste persoane trebuie eliminate din oraş, locul lor nu e într o societate civilizată, ci în puşcărie.”, a declarat Marian Dragomir, Primar Brăila
Preşedintele Clubului ACS Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici, a anunţat că echipa are un regulament care nu le permite jucătorilor să iasă la ore târzii. Dar, asta nu explică ce s-a întâmplat. Președintele Clubului este acum îngrijorat de faptul că cei cinci jucători americani, veniți de curând, vor cere rezilierea contractelor.
Conform declarațiilor unuia dintre sportivi, agresiunea ar fi avut loc din motive de rasism, pentru că cei doi americani sunt de culoare. Potrivit altor surse, conflictul ar fi pornit, după ce sportivii au intrat în vorbă cu iubitele a doi interlopi din oraș, care se aflau la o masă alăturată.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole