Calendarul testărilor

Anul școlar 2018-2019 a început. Elevii și profesorii i-au la cunoștință și noul program de evaluare valabil pentru acest an. Calendarul acestor testări a fost aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi publicat în monitorul oficial.

Modificările privind noul an școlar s-au făcut remarcate încă din prima zi, odată cu schimbarea datei de start a activităților educaționale în școlile românești. Ca în orice domeniu începutul însemnă și o perioadă de acomodare și de luare la cunoștință a noilor date de evaluare care vor încheia  anul de studiu. Pentru probele din cadrul Evaluărilor Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit că se vor desfăşura în intervalul 7 – 23 mai 2019.
Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română şi limba maternă sunt programate pentru data de 7. A doua zi, vor avea loc testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai. Proba la limba română pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai. Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, adresată elevilor care vor încheia clasa a IV-a, are următorul calendar: limba română, ziua de14 mai, matematică, cea de15 şi limba maternă,16 mai. Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai pentru limbă şi comunicare, iar 23 mai la matematică şi ştiinţele naturii.
Conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, rezultatele acestor evaluări au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară. Rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se comunică doar părinţilor acestora.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole