Taifunul Mangkhut a lovit China

După ce a devastat mai multe regiuni asiatice, provocând numeroase decese și pagube materiale, taifunul Mangkhut a lovit China. Bilanțul tragediei indică patru morți.

Taifunul Mangkhut, cea mai severă furtună a anului, a devastat duminică regiunea Guangdong din sudul Chinei. Trei persoane și-au pierdut viața din cauza arborilor doborâți de puterea taifunului, iar cea de-a patra victimă a decedat fiind surprinsă de materialele de construcție prăbușite de pe un imobil. Furtuna a determinat evacuarea a 2,5 milioane de cetățeni, blocarea traficului aerian și a transportului feroviar.
Dezastrul provocat de taifun a impus demararea în cursul zilei de luni a operațiunilor de igienizare a zonelor afectate.
În Filipine, consecințele devastatoarei furtuni ar putea fi mult mai grave decât cele estimate inițial, ultimele informații indicând un număr de aproximativ 100 de victime. Zeci de mineri au ignorat avertismentele autorităților cu privire la apariția acestui fenomen meteorologic.
”Au crezut că zona este sigură și au transformat mina într-un centru de adăpost pentru ei înșiși. Autorităţile au încercat să-i convingă să plece dar ei au refuzat.”, a explicat primarul din orașul Itogon, situat la aproximativ 200 de kilometri de capitala filipineză Manila.
Inundaţiile şi alunecările de teren provocate de taifun au îngropat mina şi patru barăci în care locuiau minerii. Deși doi dintre aceștia au reușit să se salveze târându-se printr-un tunel din mină, se crede că în interior ar putea fi blocat un grup de 40 – 60 de persoane.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole