Măsuri de protecție

În contextul epidemiologic alarmant prin care Bulgaria a notificat 6 focare de Pestă Micilor Rumegătoare, Agenția Națională Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor a întreprins acțiuni de prevenire a introducerii virusului acestei boli în România.

În urma unei videoconferințe unde au participat Direcțiile Județene din întreaga țară a fost prezentată o informare asupra evoluției focarelor Pestei Micilor Rumegătoare în Bulgaria, inclusiv a zonelor de restricție. Este vorba despre 6 focare care se află în apropierea graniței Bulgariei cu Turcia. Sub acest aspect s-a realizat o instruire a structurilor teritoriale și a fost aprofundată legislația privind acest virus.
A.N.S.V.S.A. solicită operatorilor economici din România implicați în activitatea de comerț cu rumegătoare să acorde maximă atenție instrucțiunilor transmise prin intermediul direcțiilor județene. Conduita este importantă pentru că doar așa își pot proteja efectivele de rumegătoare mici de această boală. Orice suspiciune trebuie notificată în cel mai scurt timp la punctele județene ale Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole