Un viitor mai sigur pentru copii

Liga Femeilor Primari ai Comunelor din România, a participat la lucrările sesiunii extraordinare pe semestrul II din 2018. După trei zile de discuții s-au tras concluzii apăsate care vor ajunge în atenția guvernului în cel mai scurt timp. Printre acestea se numără mai multe probleme care așteaptă de 14 ani să fie rezolvate.

Sub egida “CENTENARULUI MARII UNIRI” și a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la “Patria Mamă”, s-a desfășurat în stațiunea Mamaia, sesiunea extraordinară a Ligii Femeilor Primar din România. La întâlnire au participat și reprezentantele  Rețelei Femeilor din cadrul Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova. Adunarea a strâns la un loc 61 de femei primar care au dezbătut problemele cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. S-au propus modificări legislative cu privire la activitatea administrației publice locale, astfel încât acțiunile propuse să prindă contur mult mai repede fără a mai fi stagnate de birocrație. Comunele, care reprezintă 80% din suprafața țării să nu mai fie considerate diferit față de orașe. Aspecte importante atinse au făcut referire la sistemul de asigurări sociale, la sănătate și învățământ. Toate acestea au fost dezbătute din dorința ca tinerii să nu mai fie nevoiți să plece din țară ci să-și poată clădi un viitor în România.
Lucrările au fost conduse de Emil Drăghici președintele Asociației Comunelor din România,  primarul comunei Vulcana-Băi din județul Dâmbovița.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole