Un nou aeroport internațional va fi construit în România

Un nou aeroport internațional va fi construit în România. Brașov – Ghimbav prevede realizarea unui terminal pentru pasageri care va antrena cheltuieli de 22 de milioane de euro.

Orașul Brașov va beneficia de un aeroport international cu trafic intern. Acesta va îngloba în arhitectură un terminal pentru pasageri care va fi construit pe o suprafață totală de 11.000 mp. Conceput pe trei niveluri, edificiul va avea un schelet din beton armat, iar pereții vor fi din sticlă. Terminalul va fi tranzitat anual de un milion de pasageri. Până la finele acestui se va elabora proiectul, iar în 2019 se va demara construcția propriu-zisă a terminalului.

”Având în vedere că terminalul de pasageri va fi unul internaţional, vom avea trafic intern, în ţară şi în spaţiul Schengen, şi internaţional, zboruri extra-Schengen, iar cele două fluxuri nu se vor intersecta, aceasta fiind o cerinţă obligatorie.” a precizat  Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Pentru realizarea aeroportului a fost întocmit un plan elaborat pe module, ceea ce va permite extinderea lui în viitor cu un efort financiar minim. Pista, primul obiectiv construit al aeroportului, a fost finalizată în 2014 și are o lungime de 2.850 de metri și o lățime de 45 de metri. Cheltuielile de execuție ale întregului ansamblu al aeroportului totalizează 57,5 milioane de euro.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole