Atacator reținut

Principalul suspect în cazul atacului de la Brăila asupra celor doi baschebaliști americani a fost arestat preventiv. Interlopul recunoaște agresiunea, dar nu și înjughierea celor doi sportivi.

Anchetatorii atacului de la Brăila au anunțat că imaginile de pe camerele de supraveghere din local ”sunt clare”. Conform imaginilor, Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, interlop recidivist este principalul suspect. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care face cercetări pentru vătămare corporală. Imaginile arată că sportivii au fost atacați fără motiv de un grup mare de persoane.

”Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacaţi, în primă instanță, de către un agresor, fără nici un motiv sau conflict prealabil. Aceştia au încercat să calmeze spiritele şi să părăsească locaţia, moment în care un grup de 8-9 indivizi, aşa cum reiese din imagini s- au năpustit asupra lor. Menţionăm că acesta a fost momentul în care jucătorii de cetăţenie americană au fost agresaţi fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate şi înjunghieri repetate cu un cuţit. Ţinem să precizăm faptul că acest incident nu a pornit, aşa cum este speculat în presă, din cauza unor prezenţe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracţionând cu nimeni altcineva din incinta locaţiei”.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au admis, marţi, propunerea procurorului şi au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a agresorului. Înainte de a ajunge în faţa judecătorilor, Gabriel Husein s-a declarat nevinovat. Acesta este acuzat de trei infracțiuni: tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Reprezentanţii clubului sportiv din Brăila au anunţat că starea ambilor sportivi prezintă o evoluţie favorabilă, aceştia sunt conştienţi şi pot comunica fără dificultăţi.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole