Probleme în cursa spre Istanbul

Avram Iancu, cel care și-a propus să doboare un nou record mondial a întâmpinat din nou probleme. Înotătorul ar putea rămâne de azi fără caiacistul care îl însoțește în cursa sa inedită pornită de la Sulina spre Istanbul.

Cu câțiva zeci de kilometri înainte de a ieși din țară, Avram Iancu a aflat că ar putea avea o problemă în continuarea deplasării sale înot prin Marea Neagră. I-a anunțat pe cei interesați de cursa sa că are nevoie urgentă de un caiacist.
De la granita cu Bulgaria, Calin Ene, caiacist-ul care l-a însoțit până în prezent  pe sportivul din Valea Jiului nu mai poate sa ii fie alaturi. Din acest motiv, Avram Iancu s-a vazut nevoit sa faca apel public astfel incat un altul sa ii fie tovaras in aceasta calatorie pe mare.
Sportivul nostru a parcurs deja mai bine de doua sute de kilometri din distanta.  La începutul acestei luni Avram Iancu a plecat într-o nouă aventură pe apă. El și-a propus ca in Anul Centenarului, sa parcurga inot distanta de la Sulina la Istanbul. Acesta are de strabatut peste 630 de kilometri fara costum de neopren. Avram Iancu a ales Sulina pentru ca acolo si-a incheiat anul trecut traversarea Dunarii de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra. Cu un an inainte el a devenit primul roman care a trecut Canalul Manecii doar in slip, fara costum de neopren.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole