„Miracolul Cuvântului” la Năvodari

Festivalul „Miracolul Cuvântului” a deschis seria celor cinci zile de cântări și cuvântări în numele binelui și al valorilor străbune. Casa de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari a fost gazdă pentru toți locuitorii orașului fără a ține cont de confesiunea religioasă, satut social sau etnie.

Seara de deschidere a festivalului „Miracolul Cuvântului”, inaugurat de „Turneul Minunilor” , a însemnat emoții pentru organizatori aflați la prima ediție cu acest proiect.
Pe scenă au evoluat tineri soliști și instrumentiști din Năvodari. Principala voce care a răsunat în sala de spectacol a fost cea a unui tenor talentat  care a slăvit prin versuri Numele și Cuvîntul lui Dumnezeu. Nu a lipsit nici solistul și compozitorul Danny Mazo care la rându-i a împărtășit din credința lui în limba maternă.
Printre acorduri și note au fost momente în care oameni ai comunității au urcat pe scenă și au vorbit despre problemele sociale și umane ale momentului. Cea mai aprinsă problemă, punctată de locuiorii orașului a reprezentat-o viitorul tinerilor din Năvodari care se luptă cu o lipsă de repere în viață. În acest context s-a ajuns și la modul în care oamenii mari aleg să așeze lucrurile. Mai exact, referendumul pentru familie prin care noi toți vom vota dacă alegem printr-un DA în data de 7 octombrie să se efectueze schimarea Constituției cu formularea clară că familia înseamnă unirea dintre un bărbat și o femeie, nu dintre doi parteneri, așa cum este în prezent.
Seara s-a încheiat cu discursul unui invitat special venit din Statele Unite ale Americii. Acesta a vorbit din propria experiență despre ceea ce înseamnă ca oamenii să nu aibă repere comune, și cât de necesar este Cuvântul lui Dumnezeu în viața noastră.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole