Nava școală Mircea s-a întors acasă

Momente emoționante astăzi în portul militar Constanța. Nava școală Mircea, un bric spectaculos cu o importantă istorie, s-a intors acasă din cel de-al doilea marș internațional din acest an.

Emoții, lacrimi de bucurie și multă nerăbdare în Portul Constanța. Așteptarea a fost grea, dar a meritat. După o lună de pregătire viitorii marinari militari români și străini s-au întors acasă.
Obiectivul principal al marșului a fost instruirea în domeniul Navigației și practicii marinărești a viitorilor ofițeri și maiștri militari de marină.
Velierul românesc a plecat pe  20 august din Portul Militar Constanța și a efectuat 21 de zile de marș și 10 de staționare cu trecere prin  șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale. Nava-Școală „Mircea” a făcut escale și în porturile Split  din Croația și Souda  din Grecia. Echipajul navei a fost format din 182 de membri, dintre care 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeți, 13 instructori germani și 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina.

Cele mai Accesate Articole