Datornici fără scăpare

Românii vor fi obligati să își plătească datoriile către stat până în luna martie a anului viitor. Fiscul va trimite, tuturor celor care au datorii, decizii de impunere până la jumatatea lunii noiembrie.  

Fiscul va centraliza până în octombrie ce datorii au strâns românii în ultimii cinci ani, urmând ca toți să primească decizii de impunere până la data de 15 noiembrie.  Termenul limita de plata este luna martie 2019.

“Octombrie este termenul până la care colegii mei vor centraliza toate informațiile. Vom pune martie 2019 termenul de plata, ca și cei care sunt pe anul ăsta cu veniturile estimate pe 2018. Dar dacă respectivii contribuabili plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune un discount zic eu substantial, nu 5%, minim 10%, categoric. Pentru că acolo statul nu a avut acel rol activ, el nu a informat contribuabilul când trebuia să il informeze.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor

Chiar daca Teodorovici spune că Fiscul are termen de centralizare până în octombrie și informarea cetățenilor trebuie făcută până pe 15 noiembrie, ANAF a început deja să trimită decizii de impunere pentru anul 2013. Asta deoarece datoriile înregistrate atunci se apropie de termenul de prescripție.
Potrivit estimărilor făcute de ministrul Finanțelor, există o datorie uriașă la stat de aproximativ 15 miliarde de lei. Presate de cheltuielile tot mai mari cu salariile şi pensiile, autorităţile mizează pe banii de la datornicii către stat.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole