Cadavre pe Dunăre

Alte noi cadavre de porci, infestate cu gripa porcină africană, au fost recuperate de pe Dunăre. Animalele moarte au aparut în apropierea malului, în oraşul Brăila. Acestea au fost scoase din apă și predate veterinarilor pentru a fi incinerate.

Pompierii brăileni au recuperat luni două cadavre de porci care pluteau pe Dunăre. Misiunea pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a început imediat după ce prezenţa unui cadavru a fost raportat în dreptul zonei industriale a oraşului Brăila. Porcii au fost recuperați cu ajutorul unei bărci şi a fost predați reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„Am recuperat doi porci din Dunăre. Asta doar astăzi, pentru că de când au apărut cazurile de pestă porcină am recuperat patru cadavre. Luni, echipa ISU a recuperat din apă un porc, plutea în dreptul oraşului Brăila. La finalul misiunii, pe Dunăre a fost observat încă un porc mort, aceeaşi echipă s-a dus cu barca, l-a luat din apă şi l-a predat celor de la Direcţia Sanitară Veterinară”, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Animalele recuperate din apă vor fi incinerate de specialiştii DSVSA, Brăila. Judeţul este în carantină din cauza pestei porcine africane.  Peste 60 de focare ale virusului au fost depistate în gospodării indivduale şi în ferme. Peste 200.000 de porci au fost eutanasiați, iar operaţiunea nu s-a încheiat.

Cele mai Accesate Articole