Premieră în România

Premieră în Romania! Un student originar din localitatea Peștera a realizat o aplicație pe telefonul mobil cu ajutorul căreia toți cei interesați pot afla informații despre activitatea administrației locale sau pot accesa documentele de interes public doar cu un singur click.

Alin Eduard Grosu este din comuna Peștera, iar acum studiază Informatică, la Universitatea “Ovidius” din Constanţa. Acesta a lucrat  timp de două săptămâni pentru a crea o aplicaţie utilă tuturor locuitorilor comunei.
Utilizatorii smartphon-urilor, cu sistem de operare Android, pot descărca aplicația „Comuna Peştera” din Google Play. Cu doar câteva atingeri ale ecranului, se pot accesa informaţii legate de activitatea primăriei din comună.
Edilul comunei, Marius-Liviu Petre este mândru de iniţiativa baiatului, mai ales că este prima aplicaţie de acest gen din România pentru o localitate rurală.
Și oamenii din localitate care au aflat de această aplicație și-au exprimat aprecierea.
Pentru Marius – Liviu Petre, această aplicaţie care se adresează persoanelor posesoare de smartphone, vine în întâmpinarea dorinţei de a implica tinerii în viaţa de zi cu zi.
Edilul a mai afirmat că va citi toate mesajele adresate de către utilizatori. Comuna Peștera a devenit cunoscută la nivel național prin promovarea activităților educaționale, a profesionalismului cadrelor didactice și a elevilor care, an de an, reușesc performanțe extraordinare la toate competițiile școlare la care participă.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole