Melania Trump, demers pentru copii africani

Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii va efectua un turneu în Africa pentru a sprijini combaterea traiului mizer și a viitorului incert al copiilor acestui continent. Anunțul a fost făcut chiar de soția președintelui american în cadrul unei recepții dedicate soțiilor liderilor prezenți la New York, la Adunarea Generală anuală a Organizației Națiunilor Unite.

Melania Trump va întreprinde prima sa vizită oficială în Africa neînsoțită de liderul de la Casa Albă. Anunțul acestei deplasări în străinătate a survenit în dimineața zilei de miercuri la Manhattan. Cu ocazia recepției oferite soțiilor înalților oficiali sosiți la dezbaterile Adunării Generale anuale a Organizației Națiunilor Unite, Melania Trump a expus în cadrul unei alocuțiuni participarea la un turneu consacrat cauzei copiilor. Vizita este programată în patru state ale continentului african și va începe la data de 01 octombrie 2018. În timpul discursului, ”Prima Doamnă” a dezvăluit că va colabora îndeaproape la pregătirea acestei călătorii cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

”Am fost atât de impresionată de activitatea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, care se desfășoară la nivelul întregii lumi! Sunt încântată să lucrez cu ei la călătoria care urmează să înceapă în Africa. Când am lansat Campania ”Fii cel mai bun”, am realizat acest demers cu scopul combaterii unor probleme pe care copiii le înfruntă în zilele noastre, evidențiind programele și organizațiile de succes care îi învață pe copii despre mijloacele și abilitățile necesare pentru sănătatea emoțională, socială și fizică. De la lansare, am avut oportunitatea de a întâlni copii din întreaga lume cu scopul de a vorbi cu ei despre importanța unui trai sănătos și a unor obiceiuri responsabile.”, a declarat Melania Trump – soția președintelui american

Ghana, Malawi, Kenya și Egipt sunt statele stabilite pentru itinerariul vizitei în Africa. Soția liderului de la Casa Albă a menționat că aceste țări au colaborat cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în vederea ajutorării copiilor. Călătoria pe continentul african a Melaniei Trump transmite un mesaj puternic asupra implicării active a Statelor Unite în modelarea adecvată a comportamentului tinerei generații.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole