Filaje pe Autostrada Soarelui

Poliţiştii de frontieră au depistat  pe Autostrada Soarelui un cetățean bulgar care transporta într-un autovehicul, șase irakieni. Bărbatul intenţiona să îi ducă ilegal în Germania. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile iar cetățenii irakieni au fost preluați de autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au identificat și oprit în trafic pe autostrada A2, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean bulgar. În autovehicul se aflau șase persoane ce nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau scopul călătoriei.
 Oamenii legii au depistat cetățenii ca fiind irakieni, adulți cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 7 ani. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei şase au intrat ilegal în România, pe la “frontiera verde”, în zona localității Ostrov. De acolo au fost preluați de cetățeanul bulgar, în vârstă de 48 de ani, cu scopul de a-i transporta până în Germania, contra sumei de 46.000 de euro.
 În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii irakieni, respectiv trafic de migranți pentru cetățeanul bulgar.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole