Încă șase decese cauzate de West Nile

În ultima săptămână au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită sau meningo-encefalită cu virus West Nile, precum şi şase decese. Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia măsurile necesare pentru evitarea infectării cu acest virus.

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, au fost confirmate în ultima săptămână în Capitală. De asemenea, din cauza infecţiei cu virusul West Nile şase oameni au murit în ultima săptămână, numărul deceselor ajungând la 36, de la începutul lunii mai şi până acum.Conform datelor furnizate de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul lunii mai şi până în prezent au fost înregistrate 256 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite cauzate de infecţia cu acest virus.
În Bucureşti s-au înregistrat zece decese, iar câte patru decese au fost în judeţele Iaşi, Olt şi Bihor. Câte două decese au fost consemnate în judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte un deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman.
Din fericire, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire. Cu toate acestea, specialiștii recomandă populaţiei să ia măsurile necesare pentru evitarea infectării cu acest virus.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole