Mâine, întreaga lume va serba Ziua Internațională a Educației

Mâine, 05 octombrie întreg mapamondul serbează Ziua Internațională a Educației! Preşcolarii, elevii şi profesorii marchează această zi prin manifestări artistice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Elevii din cadrul școlii gimnaziale 43 din Constanța ne-au prezentat în avans, activitățile pregătite pentru Ziua Educației.

”Ziua mondială a educației” este sărbătorită de pe data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. World Teachers’ Day  adună anual sute de mii de elevi, părinţi şi activişti din întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice.
Conducerea școlii gimnaziale 43, împreună cu colectivul profesoral au ales varianta unei palete diverse de activități: joacă în colectivitate, spirit civic într-o atmosferă relaxată sau lucru manual.
Referitor la actul educaţiei, Sfântul Ioan Gură de Aur mărturiseşte că „nu este o artă mai mare ca aceasta”. „Dacă-ţi iubeşti copilul, arat-o prin educaţia ce i-o oferi”, îndeamnă Sfântul Ioan precizând, de asemenea, că „un tânăr de a cărui educaţie nu te ocupi este ca un pământ înţelenit pe care cresc mulţi spini”.

Cele mai Accesate Articole