Program naţional privind afecţiunile oncologice

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate derulează un program naţional privind afecţiunile oncologice. Potrivit statisticilor, în fiecare an, în întreaga lume se înregistrează aproape 1,4 milioane de cazuri noi de cancer de sân, iar aproape 500.000 de femei mor anual din această cauză.

Luna octombrie a fost instituită de către Organizația Mondială a Sănătății ca fiind Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar. Pe glob la fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză.
Cu această ocazie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate aminteşte că derulează un program naţional privind afecţiunile oncologice. În acest an, în program sunt cuprinşi aproape 130.000 de bolnavi, ale căror tratamente oncologice sunt finanţate cu aproape 1,5 miliarde lei.

“Pentru ca femeile care au fost supuse unei operaţii de extirpare totală sau parţială a sânului să poată reveni la o viaţă normală, în cadrul programului naţional oncologic al CNAS funcţionează şi un subprogram de endoprotezare şi reconstrucţie mamară”, precizează CNAS.

Deşi una din opt persoane de sex feminin poate dezvolta cancer de sân în cursul vieţii, studiile arată că 90% din femei nu au participat niciodată la un program de screening oncologic.
Potrivit statisticilor, în fiecare an, în întreaga lume se înregistrează aproape 1,4 milioane de cazuri noi de cancer de sân, iar aproape 500.000 de femei mor anual din această cauză.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole